Évf. 3 szám 1-2 (2012)
Tudományos szakmai, kutatási és ismeretterjesztő közlemények

A munkahelyi adottságok szerepe a munkahelyi étkezési mód megválasztásában

Dr. Fodor Mónika
Budapesti Gazdasági Főiskola
Életrajz
Katona Mária
Budapesti Gazdasági Főiskola
Életrajz
Morvay Klára
Budapesti Gazdasági Főiskola
Életrajz

Megjelent 2012-12-01

Kulcsszavak

  • munkahelyi étkezés,
  • összefüggés-vizsgálatok

Absztrakt

Dolgozatunkban egy 1000 fős országos mintavétel részeredményeit mutatjuk be. Célunk egy olyan modell megalkotása volt, mely összefoglalja a munkahelyi étezési mód megválasztásában szerepet játszó tényezőket, a fogyasztói és a munkahelyi
adottságok tekintetében egyaránt. Jelen publikációnkban a modell érvényességvizsgálata során a munkahelyi adottságok szerepére helyeztük a hangsúlyt, bizonyítandó, hogy az egyéni fogyasztói döntésben statisztikailag is igazolható módon szerepet játszanak a munkahelyi adottságok.