Beküldések

Bejelentkezés vagy Regisztráció a beküldéshez.

Ellenőrzőlista a benyújtás előkészítéséhez

A benyújtási folyamat része, hogy a szerzők ellenőrizzék le a benyújtandó anyaguk mindenben megfelel az alábbi listában szereplő elvárásoknak, és azokat a beadványokat, amelyek nem tartják be a az útmutatóban leírtakat, azokat vissza lehet küldeni a szerzőnek.

  • A beküldött anyag nem lett korábban publikálva, és nem áll jelenleg másik folyóiratnál lektorálás alatt.
  • A beküldési állománya Microsoft Word (.doc) és PDF fájlformátumban van.
  • A DOI-val rendelkező hivatkozásoknál fel van tüntetve a DOI az irodalomjegyzékben.
  • A cikk nyelvétől függetlenül minden esetben szükség van a cikk címének angol nyelvű fordítására és angol nyelvű absztraktra.
  • A szöveg megfelel a Szerzői Útmutatóban felvázolt stílus- és bibliográfiai követelményeknek.

Szerzői útmutató

A kéziratot .doc (Microsoft Word) formátumban emailben kérjük az alábbi címre eljuttatni: laurinyecz.mihaly@htk.ppke.hu.

Minden esetben adják meg a cikk címének angol nyelvű fordítását, legalább három, maximum hat kulcsszót angolul és magyarul is és írjanak rövid, angol nyelvű összefoglalót.

A főszövegben hivatkozott művek címéhez és a szövegközi kiemelésekhez dőlt (italic) betűt használjanak.

Internetes hivatkozás esetében kérjük feltüntetni a letöltés dátumát!

 

Szaktanulmányok

A kézirat terjedelme 20.000-22.000 leütés.

A tanulmányhoz kérjük csatolni a szerző nevét, munkahelyének megnevezését, tudományos fokozatát, email címét.

Az irodalmi hivatkozásokat és a megjegyzéseket lábjegyzetben tüntessék föl a jelen (feltöltés alatt lévő) módszertani szempontok szerint.

 

Recenziók

A recenzió terjedelme 5000-6000 leütés.

Recenziót az elmúlt öt évben megjelent (magyar vagy idegen nyelvű) könyvekről várunk.

A megjegyzéseket lábjegyzetben tüntessék föl!

 

Adatvédelmi nyilatkozat

A folyóiratnál megadott nevek és email címek kizárólag a folyóiratnál ismertetett céllal lesznek felhasználva. Egyéb célokra, harmadik félnek nem kerülnek átadásra.