Juhász István gyárigazgató 1948-as ügye - Dániel József, Hollósi (Axis – Vallás- és eszmetörténeti folyóirat, 2025)
Juhász István a két világháború közötti Magyarország egyik legsikeresebb vállalkozója és egyben műszaki szakembere volt. Fivérével, Juhász Zoltánnal igazi „self-made man”-ként építették fel a Gamma Finommechanikai és Optikai Művek Részvénytársaságot, amely nemcsak a magyar ipar meghatározó szereplőjévé vált, hanem a világ technológiai élvonalába kerülve nemzetközi elismerést is kivívott.