Az erőszak elmélete Leninnél és megvalósításának egyes fázisai a gyakorlatban - Barbara, Bank (Axis – Vallás- és eszmetörténeti folyóirat, 2025)
Az erőszak az emberi történelemmel egyidős jelenség. Rengeteg formáját, megjelenését, típusát ismerjük, látjuk, halljuk és tapasztaljuk jelenünkben is. E tanulmány főképp a lenini értelemben vett kommunizmus elméleti erőszakfogalmára fókuszál, néhány gyakorlati megvalósításával kiegészítve.